A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 87,4 ponttal, 0,36 százalékkal, 23 908,55 pontra esett - írta az MTI a Reutersre hivatkozva. Az S&P 500-as mutatója 13,88 ponttal, 0,53 százalékkal gyengült, és 2582,38 ponton fejezte be a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 65,56 ponttal, 0,94 százalékkal lett alacsonyabb és 6905,92 ponton zárt.

A befektetői kockázatvállalási hajlandóságot csökkentette az amerikai-kínai konfliktusok alakulása miatti bizonytalanság és a világgazdasági növekedés lassulásával kapcsolatos aggodalom is, amit a vártnál gyengébb decemberi kínai külkereskedelmi adatok ismét felerősítettek. Kína exportja és importja jelentősen csökkent decemberben az előzetesen várt emelkedés helyett, a kínai kereslet visszaesését pedig az egész világ megérezheti.

A csalódást keltő kínai adatok legnagyobb mértékben a technológiai szektor részvényeit sújtották - írta az MTI.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!