A londoni FTSE100 index 1,17 százalék, a frankfurti DAX-30 1,07 százalék, a párizsi CAC-40 mutató pedig 0,72 százalék csökkenéssel fejezte be a napot.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,62 százalékkal süllyedt, a legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSEurofirst 300 indexe pedig 0,33 százalékkal gyengült - írta az MTI.

Az európai tőzsdezáráskor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 30 cent (0,43 százalék) csökkenéssel, 69,66 dolláron állt.

Ugyanekkor a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,24 százalék emelkedést, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index 0,11 százalék csökkenést, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója pedig 0,63 százalék gyengülést jelzett.

Képünk forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!