Bezuhantak az európai részvényindexek azután, hogy a vártnál jobban zsugorodott májusban a feldolgozóipar. A HSBC beszerzési manager index 49,2 pontra esett a várt 49,6 pont helyett. Ezzel szemben a PMI-érték a hivatalos közlés szerint 50,8  pontra emelkedett a korábbi 50,6-ről. Az ázsiai részvénypiacok is bezuhantak, ami az európai piacokra is nyomást gyakorol. Hathetes mélypontra csökkent a tokiói Nikkei index, hétfőn 3,7 százalékkal, 13 261,82 pontra esett. A május 23-ai idei csúcspont óta összesen 17 százalékkal gyengült a mutató.

Az FTSE-100 0,7, a DAX 1, a CAC-40 1,1 százalékos esésben volt. A Stoxx Europe 600 0,8 százalékos veszteségben állt 10 óra után pár perccel. A periféria indexei közül Madrid 0,4, míg Milánó 0,6 százalékkal áll a pénteki záróérték alatt.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!