Eséssel kezdett Európa

Eséssel nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék, elsősorban a bankpapírok rossz szereplésének következtében.
NAPI, 2010. szeptember 10. péntek, 09:45
Fotó:

A részvényárak csökkenését az a Deutsche Bank bejelentés indította el, miszerint a német bank 10 milliárd dollárnyi forrást teremtene részvényeladással. A pénzintézet papírjai 5 százalékot estek a hír hatására. A franfurti DAx így a nyitást követően 0,3 százalékot veszített értékéből.

A londoni FTSE-100 közel 0,2 százalékot veszített értékéből, a francia CAC-40 szintén 0,2 százalék körüli csökkenést produkált a nyitást követően a vártnál jobb francia ipari kibocsátási adatok ellenére.

A Microsofttól új vezérigazgatót igazoló Nokia 6 százalékot erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK