Eséssel kezdte a hetet Amerika

Veszteséggel kezdték a hetet a New York-i tőzsdeindexek.
NAPI, 2010. augusztus 30. hétfő, 16:00
Fotó:

A kereskedés kezdetén a Dow Jones index 0,2 százalékos eséssel 10 135 ponton, a S&P 500 0,1 százalékos mínusszal 1064 ponton állt, míg a Nasdaq Composite index 0,03 százalékkal a pénteki záróérték közelében mozgott.

Az amerikai indexek kis eséssel nyitottak hétfőn, miután a kormány által közölt adatok szerint a lakossági költések 0,4 százalékkal emelkedtek a múlt hónapban, ami megfelelt ugyan az elemzői várakozásoknak, a jövedelmek növekedése azonban elmaradt a várakozásoktól. Mindezt a befektetők úgy értelmezték, hogy ez a gazdasági növekedés továbbra is törékeny.

A cégek közül a Genzyme került a figyelem középpontjába, miután a vállalat bejelentette, hogy a vezetés visszautasította a Sanofi-Aventis 18,5 milliárd dolláros tisztán készpénzes felvásárlási ajánlatát, megnövelve ezzel a francia gyógyszeripari cég általi ellenséges felvásárlás esélyét. A Genzyme 3,7 százalékot erősödött, míg a Sanofi 0,3 százalékot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK