A vezető európai indexek csökkenéssel kezdték a hét első kereskedési napját, folytatva a pénteki veszteségeket, amikor a vártnál rosszabb amerikai munkerőpiaci adatok, illetve a magyar kormány válságkommunikációja keltett zavart a piacon. Az FTSE 100 1,3, a DAX 1,1, a CAC-40 pedig 1,6 százalékkal pénteki zárása alatt állt a nyitást követően. A bányavállalatok közül a Rio Tinto árfolyama 3,27 százalékkal esett vissza, a bankszektorból pedig a Societe Generale 1,4 százalékos mínusszal kezdte a hetet.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!