Eséssel nyithat Budapest

Az elmúlt napokban nemzetközi szinten jelentkező piaci turbulenciák eredményeképpen esésre számítanak pénteken a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.
Szepesi Anita, 2018. február 9. péntek, 08:40
Fotó: Napi.hu

Nagy András, az Erste Befektetési Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta: Amerikában és Ázsiában sem volt jó a hangulat a tőzsdén, ami miatt eladói nyomás alá kerülhetnek a magyar papírok is. Három-négy-öt százalékos esésekre is volt példa a nemzetközi piacokon, a BÉT-en azonban ekkora zuhanásokkal nem kell számolni.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője azt emelte ki, hogy egy százalék körüli gyengüléssel nyithat pénteken a magyar tőzsde a nemzetközi korrekciót követve. A Richterre lesz érdemes szerinte figyelni a következő napokban, a gyógyszeripari vállalat ugyanis hétfőn közli negyedik negyedéves jelentését.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 822,17 pontos, 2,07 százalékos csökkenéssel, 38 875,93 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 12,4 milliárd forint volt. A Mol árfolyama 92 forinttal, 3,09 százalékkal 2890 forintra csökkent, 3,9 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 260 forinttal, 2,28 százalékkal 11 120 forintra esett, forgalmuk 3,3 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 2 forinttal, 0,43 százalékkal 458 forintra gyengült, forgalma 289 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 120 forinttal, 1,84 százalékkal 6405 forintra csökkent, forgalmuk 2,9 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK