Eséssel kezdtek a jelentősebb európai tőzsdék szerda reggel: a brit FTSE 100 1,27, a német DAX 1,25, a CAC 40 pedig 0,91 százalékos mínusszal nyitott. A Stoxx Europe 600-as index 0,5 százalékos mínusszal kezdett, ami a legalacsonyabb szint ebben a hónapban. Vélemények szerint az esésben közrejátszott a Fed tegnapi kommentárja arról, hogy az amerikai gazdaság növekedése vártnál lassabb lehet idén.
Az egyes részvényeket tekintve a nyersanyagárak csökkenésére reagálva estek az iparágban tevékenykedő vállalatok részvényei: a BHP Billiton papírjai 1,6, a Rio Tinto árfolyama pedig 1,3 százakkal csökkent. A német E.On részvényei 1,1 százalékkal csökkentek, miután az energetikai vállalat első féléves nyeresége csökkent a magasabb kamatok és adók miatt. A francia GDF Suez papírjai szintén egy százalék körüli mértékben csökkentek, azt követően, hogy a Moody's leminősítési felülvizsgálat alá vette a vállalat adósságbesorolását, amiért megegyezés született a brit International Power megvásárlásáról.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!