Eséssel zárt Amerika

Csökkentek kedden a New York-i tőzsde irányadó mutatói az olajár zuhanásával párhuzamosan.
MTI-Eco, 2016. február 23. kedd, 22:51
Fotó: Reuters

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 188,74 ponttal, 1,14 százalékkal 16 431,92 pontra süllyedt.

Az S&P 500-as mutató 24,23 ponttal, 1,25 százalékkal csökkent, és 1921,27 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 67,02 pontot, 1,47 százalékot veszített értékéből, és 4503,58 ponton zárt.

A befektetőket elbizonytalanította, hogy a kínai jegybank ismét gyengítette a jüan árfolyamát a dollárral szemben. Olaj volt a tűzre, hogy az amerikai fogyasztók bizalma erősen csökkent a Conference Board gazdaságkutató felmérése szerint. A fogyasztói bizalmi indexe héthavi mélypontra süllyedt februárban, mivel az amerikaiak kedvezőtlenebbül ítélik meg az üzleti körülményeiket és személyes pénzügyeiket.

Ugyanakkor a várakozásokat meghaladó mértékben emelkedett a használt lakások értékesítése januárban, és az árak továbbra is jelentős mértékben nőttek.

Az ingatlanpiaci helyzet a közelmúltban közzétett adatokkal - kiskereskedelmi eladások, ipari termelés és foglalkoztatottság - mindazonáltal azt sugallják, hogy a gazdaság újra lendületet vett a tavalyi utolsó negyedéves lassulás után.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

isabella, 2016.02.24 00:57

Egyszerűen az van, most fog eldőlni, hogy tényleg medvepiacon vagyunk, vagy pedig már egy régen esedékes korrekció történt, és amit az elmúlt pár napban láthattunk, az csak egy felpattanás volt. Én egyet nem értek, hogyha 7 évig korrekció nélkül megy felfelé valami, akkor egy húszszázalék esés miért számít medvepiacnak, végül is minden évben eshetett volna húsz százalékot. Egyébként ha valaki megnézi a nasdaq biotechnology grafikonját, most éppen ez történik. bepótolta a 7 év alatt elmaradt korrekciókat egyszerre. Nagyon izgalmas, hogy mi fog történni ezek után.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html