Eséssel zárt Budapest

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 2,08 százalékos csökkenéssel, 39 435,24 ponton zárt pénteken.
Szepesi Anita, 2017. november 10. péntek, 18:37
Fotó: Napi.hu

A részvénypiac forgalma 18,1 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hogy profitrealizálás jellemezte a Budapesti Értéktőzsde pénteki kereskedését, főleg a Mol és az OTP csökkenésének tudható be a gyenge magyar tőzsdeindex.

Megjegyezte: az OTP napok óta gyengélkedik, pénteken is az eladók domináltak. A vártnál jobb OTP-eredmény az alacsony céltartalék képzésnek köszönhető, ezért a befektetők a gyorsjelentést követően sem voltak túlzottan optimisták - tette hozzá.

Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője az M1-en kiemelte, hogy a BUX az európai piacokat követte. Megjegyezte, hogy a jó gyorsjelentés ellenére az OTP korábban megindult csökkenése pénteken begyorsult.

Az Erste vezető elemzője rámutatott arra is, hogy a Budapesti Értéktőzsde forgalma pénteken meghaladta a 18 milliárd forintot, ami a hét utolsó kereskedési napján ritkán szokott előfordulni.

A Mol 1,80 százalékkal 3268 forintra csökkent, 2,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 3,78 százalékkal 10 050 forintra esett, forgalmuk 9,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 0,41 százalékkal 483 forintra gyengült, forgalma 96,8 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama nem változott 6920 forintot ért, a részvények forgalma 2,1 milliárd forintot ért el.

A Portfolio.hu szerint a kispapírokat sem kímélték a befektetők, az Appeninn 7,7 százalékot, az Opus 9,7 százalékot, a NordTelekom pedig 4,5 százalékot esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK