Eséssel zárt Nyugat-Európa

Komoly veszteséggel zártak csütörtökön a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek, különösen a vezető bányaipari és energiaipari részvények gyengültek részben a kőolaj árcsökkenése miatt.
MTI, 2016. március 24. csütörtök, 19:31
Fotó: Napi.hu

A londoni tőzsde fő mutatója, az FTSE-100 1,5 százalék, a frankfurti DAX-30 1,7 százalék, a párizsi CAC-40 pedig 2,1 százalék csökkenéssel fejezte be a napot.

A három vezető nyugat-európai tőzsde pénteken és hétfőn is zárva lesz.

Csütörtökön a páneurópai FTSEurofirst 300 index 1,4 százalékkal, az euróövezet blue chipjeit tartalmazó Euro STOXX 50 pedig 1,8 százalékkal esett.

Európai tőzsdezáráskor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 34 cent (0,84 százalék) csökkenéssel 40,13 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK