Az FTSE-100 1,4 százalékkal 5268, a CAC-40 1,8 százalékkal 3760, a DAX 1,5 százalékkal 5702 pontra esett csütörtökön.

Londonban a fém- és olajárakat követve a vesztes oldalra kerültek az energia- és bányaipari cégek részvényei, míg a bankpapírokat a kockázatvállalási kedv fakulása küldte lejtőre. A Lloyds Banking Group széllel szemben erősödött, még annak a szerdai hírnek a hatására, amely szerint az EU engedélyt adott, hogy állami segítséggel finanszírozzák a tervezett átszervezést. A SABMiller részvényei több mint három százalékkal drágultak a sörgyártó bejelentésére, amely szerint jelentős átszervezésbe kezd, illetve a második félévre eredményének javulását várja, a devizaárfolyam-változások és a felhasznált alapanyagok olcsóbbodása miatt.

A pénzügyi szektor képviselői nem csak Londonban szerepeltek rosszul, az eladói nyomás következtében 2,5 százalék körüli esést produkáltak például a Credit Agricole, a Credit Suisse, a Deutsche Bank és a UBS papírjai. A technológiai szektorban a Bank of America Merrill Lynch vágott rendet, a globális félvezetőipar 2010-es növekedési kilátásainak lerontásával. Ennek nyomán az Alcatel-Lucent jegyzése közel négy, az Infineoné mintegy hét százalékkal zuhant. Utóbbin az sem segített, hogy a német chipgyártó a vártnál valamivel nagyobb nyereségről számolt be.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!