Eséssel zárulhat a hét

Ázsiában ismét negatív a hangulat, a forint is gyengül: esős napra kell felkészülni a budapesti tőzsdén a tegnapi korrekció után.
NAPI, 2009. augusztus 19. szerda, 08:55

A négynapos szünet előtt a kockázatvállalási hajlandóság csökken, kisebb volatilitás és forgalom várható alapesetben - mondta Nyári Zsolt a KBC üzletkötője. Ezt tudja keresztülhúzni, hogy Kínában és Hongkongban is 4 százalék körüli eséssel zártak a piacok és a határidős indexek alapján a világban kezd eluralkodni az eséstől való félelem.Ezek alapján a tegnapi nap az eső trend rövid távú korrekciója volt, ma pedig folytatódhat a lejtmenet.Az, hogy az OTP-nél elessen a 4350-es szint, az azért túlzásnak tűnik - fogalmazott Nyári -, ahhoz túl magasan zártunk tegnap. Molban az alacsony közkézhányad miatt egy-egy szereplő jelentősen elmozdítja az árakat, tegnap is ezt láthattuk. A Magyar Telekomot a hétfői kamatcsökkenési várakozások hajtják, de a tegnapi árszintbe az üzletkötő szerint ez a hatás már bőségesen beépült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK