Rendkívül alacsony volt a pénteki kereskedési kedv Európában. A geopolitikai bizontalanságok miatt senki nem mert bevásárolni a hosszú hétvége előtt, többen biztonsági okokból inkább zárták pozícióikat. Az eurózóna makroadatai is kiábrándítóak voltak, a várva várt gazdasági növekedést ugyanis csak az infláció megugrása révén sikerült elérni (persze belejátszott ebbe az olajár is). A 12 tagú gazdasági övezet fogyasztói árai 2,5 százalékkal haladták meg májusban az egy évvel korábbi szintet, 0,1 százalékponttal az elemzői várakozások felett. A francia munkanélküliség sem tudott elmozdulni a 9,8 százalékos magasságból. A Fiat elnökének halála ugyan gyászos hír, ám a befektetők mégis örültek, miután vélemányük szerint így elhárultak az akadályok a társaság tulajdonosai elől az átalakításra. A Unilever részvénye a UBS felminősítésének köszönhetően növelte több mint három százalékkal az értékét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!