New Yorkban a DJIA-30 index 0,12 százalék, az S&P-500 index 0,13 százalék, a Nasdaq Composite index pedig 0,26 százalék csökkenéssel kezdte a pénteki kereskedést.

Elemzők azt mondták, hogy különösen az Apple és beszállítói, így az AMD és a Qualcomm árfolyama gyengült pénteken a kereskedés első perceiben arra az értesülésre, hogy az iPhone-gyártó kevesebb új készüléket tervez előállítani az idén tavalyhoz képest.

A Brent nyersolaj ára az amerikai kereskedés kezdetén 67 cent (0,87 százalék) csökkenéssel, 76,65 dolláron állt.

Az arany ára pénteken a kereskedés kezdetén emelkedett, unciánként 1303,40 dolláron állt, 40 centtel (0,03 százalékkal) volt magasabb a csütörtöki záróértéknél.

Nem bízik az Apple az iPhone-okba

Az Apple arra kérte a beszállítóit, hogy 20 százalékkal kevesebb alkatrészt gyártsanak le a három új idei iPhone-hoz, mint a 2017-es modellekhez - írta a Portfolio. Tavaly dobta piacra az Apple az iPhone 8-sorozatot és az iPhone X-et, idén az új telefonok szokás szerint az év második felében várhatóak. Az Apple nagyon konzervatív várakozásokat fogalmazott meg az idei iPhone értékesítésekre - idézi  az egyik beszállítót. Elemzők szerint az iPhone X magas ára (1000 dollárról indult a telefon), elriasztotta a vásárlókat.

A kép forrása: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!