A részvénypiac forgalma 11,4 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest. Ballai Zoltán, a Raiffeisen üzletkötője elmondta: a nyugat-európai piacokkal párhuzamosan a déli óráktól a magyar tőzsde részvényindexe is csökkenni kezdett. A vezető részvények az utolsó egy-két órában kerültek erőteljesebb eladói nyomás alá, a BUX-ot leginkább a Richter húzta le, csak a Magyar Telekom tudott pluszban maradni.

A szakértő szerint a korábbi napok erősödése után általános profitrealizálás van a piacokon.

A Mol 165 forinttal, 1,10 százalékkal 14 800 forintra csökkent, 4,7 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 25 forinttal, 0,43 százalékkal 5763 forintra esett, forgalmuk 5,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,71 százalékkal 428 forintra erősödött, forgalma 168,9 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 85 forinttal, 1,98 százalékkal 4200 forintra gyengült, a részvények forgalma 976,8 millió forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 1587,11 ponton zárt csütörtökön, ez 5,35 pontos, 0,34 százalékos emelkedés a szerdai záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!