A BUX 18304 pontos záróértéke alapján nem tűnhet túl izgalmasnak a magyar tőzsde mai napja, ez ugyanis nulla pontos elmozdulást jelent a tegnapihoz képest. A valóság ennél azért színesebb, a vezető részvények nagyobb mozgásokat mutattak be, csak épp ellentétes irányba, így a mozgások az index szintjén kioltották egymást.

A pozitív szereplő ma is az OTP volt, amely járt jóval 4600 forint fölött is, majd 1,7 százalékos emelkedéssel 4575 forinton zárt. Egész nap gyengélkedett a Richter papírja, a 34400 forinton indult kereskedés során egyre több eladó jelent meg, s végül a 33800 forintos támasz alatt, 33700-on zárt a gyógyszergyártó papírja. A Mol részvénye 0,6 százalékkal értékelődött le, itt az utolsó óra hozta meg az eladókat, talán nem függetlenül annak a törvénymódosító indítványnak a délutáni bukásától, amely változatlanul hagyta volna a legutóbbi Varga-csomag által megemelt bányajáradékot.

Stagnálással felérő egy forinttal emelkedett a Magyar Telekom árfolyama, a távközlési papír két napja csak órákra tud 320 fölé emelkedni. Ez most az utolsó óra végén nem sikerült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!