Csakúgy mint az értéktőzsdéknek, az aranypiacnak sem volt szokványos napja kedden. A fém profitált a politikai és gazdasági kockázatokból, és a jegyzés dél tájban 2013 tavasza óta a legmagasabb szintre hágott, elérte az unciánkénti (31,104 gramm) 1535,11 dollárt.

Kora délután bekövetkezett a fordulat, miután az amerikai kereskedelmi főképviselő hivatala bejelentette, hogy "egészségügyi, biztonsági, nemzetbiztonsági és egyéb más okok miatt" kivételt tesznek és levesznek több terméket a szeptember 1-jétől 10 százalékos pótvám hatálya alá eső kínai importcikkek listájáról.

Befektetők ebből arra következtettek, hogy a Trump-adminisztráció békülékeny gesztusa egy szélesebb körű megegyezés szándékának előjele. A fém jegyzése a hír vétele után közel két százalékkal esett. Az azonnali piacon a jegyzés az 1493,64 dollárra, az 1500 dolláros lélektani szint alá esett - írta az MTI.

Noha a fejlemény nem befolyásolja drámaian az aranypiac kedvező kilátásait, rövid távon fékezi lendületét - mondta Tai Wong, a BMI brókercég illetékes vezetője.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!