Hétfőn szünetel a kereskedés a New York-i értéktőzsdén, mivel idén erre a napra esik a háborús hősök emléknapja, a Memorial Day, amely nemzeti ünnep az Egyesült Államokban. Londonban sincs kereskedés, miután hétfő munkaszüneti nap - írta az MTI. Pénteken vegyesen zártak a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.

Hétfő délután fél négykor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 1,39 dollár (1,80 százalék) csökkenéssel, 75,08 dolláron állt.

Ugyanekkor Párizsban a CAC40 tőzsdeindex 0,71 százalék, Frankfurtban a DAX30 mutató pedig 0,59 százalék mínuszt jelzett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!