Esett a budapesti tőzsde

Nem sikerólt túl fényesre a Budapesti Értéktőzsde napja.
Napi.hu, 2014. október 27. hétfő, 17:21

A kereskedés végén 0,97 százalékos visszaesést regisztrálhattak a kereskedők, miután a Richter 2,7, a Magyar Telekom 1,2, a Mol pedig 0,6 százalékot esett. Az egyetlen blue chip, amelyik erősödni tudott az OTP volt, a bank papírjainak értéke 0,1 százalékkal kúszott feljebb a legutóbbi záráshoz képest.

A forgalmat tekintve az OTP nyert 1,88 milliárd forinttal, a Richter lett a második 1,76 milliárddal, míg a képzeletbeli dobogóra a Magyar Telekom fért fel 412 millióval.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tever kneif, 2014.10.28 11:25

Széthulló Orbán-rendszert vizionál a Financial Times (FT)

Financial Times (FT) véleménye:

A szővetséges AMERIKA,a washingtoni kormány korrupció vádja miatt megtagadta magyar kormánytisztviselők beutazását az Egyesült Államokba.

A kormány és az ellenzék ezúttal egyetért abban, hogy a korrupciós úgy csak ürügy ahhoz, hogy az USA megbüntesse Orbánt és belső körét illiberális reformjaiért és kormány egyes elemzők szerint oroszbarát külpolitikájáért.

VÉLEMÉNY: ezt az ugynevezett megbűntetést ugy is lehetne venezni hogy: ALAPTALAN VÁDAK.

Igy nem viselkedhet egy baráti ország a másikkal szemben.


Miután Klinton és társai támadják megyarország uj irányokat kereső gazdasági politikáját, kénytelenek elismerni ennek eredményességét:

IDÉZET a Financial Times-bol:

Az Orbanomics mellett szóló további hivatalos értékelés, a 2014 első félévére jellemző gyors GDP-bővülés, továbbá az, hogy a költségvetési hiány évek óta nem lépi túl a GDP három százalékát.

TEHÁT AZ UJ GAZDASÁGI IRÁNYZAT A HELYES UT.TELJESITI AZ EU ELŐIRÁSAIT.

PÉLDÁS PÉNZŰGYI ÉS GAZDASÁGPOLITIKA.Ennek eredményeképpen értékelődőtt fel MAGYARORSZÁG szerepe VILÁGSZERTE:

- nővekszik a kűlfőldi inveszticio a magyar gazdaságba.

PÉNZŰGYI ÉS GAZDASÁGI BIZALMAT ÉLVEZ MAGYARORSZÁG, amit most mások, a jogtalanul birálok irigyelnek és ezért jogtalanul támadnak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tever kneif, 2014.10.27 19:15

MIERT IS FONTOS A BOC szerepe Magyarországnak:

"A mai megállapodás azt jelenti, hogy a világ kilencedik legerősebb bankja, amely 1997-ben vetette meg a lábát régiónkban, még pontosabban hazánkban, Magyarországról fogja szervezni térségi működését.


SzijjártóPéter külön is kiemelte, hogy a BoC folyamatosan együttműködik a magyar Eximbankkal, s eddig összesen 70 millió euró közös hitellel támogatta a Wanhua Borsodchem beruházásait. Legújabban a Wanhua által benyújtott 40 millió eurós exportcélú beruházási hitel folyósítása van napirenden az Eximbank és a BoC segítségével.

A miniszter úgy fogalmazott, a BoC és az Eximbank együttműködik több más beruházás finanszírozásában Magyarországon, s megemlítette a Huawei egyik újabb projektjét is.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tever kneif, 2014.10.27 18:22

NAGY LEHETŐSÉGET LÁTNAK MAGYARORSZÁGBAN AZ ARABOK
Ez komoly elismerés a magyar pénzügyi befektetői környezetnek.

A KAPITÁL MEGTALÁLJA A KEDVEZŐ FELTÉTELEKET AZ INVESZTICIOHOZ.

A keleti nyitás már aktivan érezteti hatását a gazdag arab országokban is..


MAGYARORSZÁG MÁR ELNYERTE A KINAI INVESZTOROK BIZALMÁT.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tever kneif, 2014.10.27 17:31

MAGYARORSZÁG ELNYERTE A KINAI INVESZTOROK BIZALMÁT.

Budapestet választotta a multi, az egyik legnagyobb kínai kereskedelmi bank
- itt lesz a regionális központ

Ez komoly elismerés a magyar pénzügyi befektetői környezetnek
2014. október 27., hétfő 16:39 MTI-Eco

Budapesten nyitja meg még az idén közép- és kelet-európai regionális központját a Bank of China (BoC), az egyik legnagyobb kínai kereskedelmi bank ? tájékoztatta az MTI-t Pekingben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfői tárgyalásait követően.

Ez komoly elismerés a magyar pénzügyi befektetői környezetnek" - állapította meg a tárcavezető. Tien Kuo-li, a BoC elnöke a miniszterrel folytatott megbeszélésen megbeszélésen azt is hangsúlyozta, hogy a bank fontos - és egyre fontosabb - szerepet kíván szánni a kínai nemzeti valutának, vagyis a jüan nemzetközi használatának növelésére törekszenek.

A jüan immár a második legnagyobb kereskedelemfinanszírozó pénzeszközzé vált a világkereskedelemben - erősítette meg az elnök.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html