Esett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 212,10 pontos, 0,62 százalékos csökkenéssel, 34 112,89 ponton zárt szerdán.A részvénypiac forgalma 6,0 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.
Papp Zsolt, 2017. február 22. szerda, 18:37
Fotó: Napi.hu

Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank részvénykereskedője szerint "egészséges korrekció" zajlott a magyar piacon szerdán, a nemzetközi tőzsdéken is negatív volt a hangulat. A Magyar Telekom délután közzétett, részvényenként 25 forintos osztalékjavaslata segítette a távközlési cég árfolyamának emelkedését, a többi blue chip azonban csökkenéssel zárta a napot - mondta.

Debreczeni Csaba, az MKB Bank tőkepiaci elemzője az M1 aktuális csatornán arról beszélt: az európai indexekhez hasonlóan a BUX is szűk sávban mozgott szerdán. Hozzátette, a Magyar Telekom piaczárás után teszi közzé a negyedik negyedéves gyorsjelentését, amelyből kiderülhet, nőhet-e az osztalék - írja az MTI.

A Mol 135 forinttal, 0,64 százalékkal 21 025 forintra csökkent, 1,3 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 55 forinttal, 0,59 százalékkal 9341 forintra esett, forgalmuk 2,4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,38 százalékkal 523 forintra erősödött, forgalma 589,0 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 73 forinttal, 1,09 százalékkal 6606 forintra gyengült, a részvények forgalma 1,5 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK