Esett a Citigroup profitja

A Citigroup pénzügyi szolgáltató nettó profitja 11 százalékkal esett a harmadik negyedévben a múlt év azonos időszakával összehasonlítva, azonban így is meghaladta az elemzői várakozásokat.
MTI, 2016. október 14. péntek, 15:39
Fotó: Reuters

A New York-i székhelyű bank 3,8 milliárd dolláros, részvényenként 1,24 dolláros profitot ért el a szeptemberrel végződött három hónapban az egy évvel ezelőtti 4,3 milliárd dolláros, részvényarányosan 1,35 dolláros nyereség után. Elemzők részvényenként csak 1,15 dolláros eredményt vártak.

Az Egyesült Államok harmadik legnagyobb bankjának bevétele 5 százalékkal, 17,76 milliárd dollárra csökkent ugyanebben az időszakban, elemzők itt is kevesebbet, 17,29 milliárd dollárt prognosztizáltak.

A tavalyinál gyengébb eredmény egyik oka a bank szerint, hogy az alacsonyabb piaci aktivitás miatt 34 százalékkal csökkent az értékpapír-kereskedésből származó bevétele.

A Citigroup rendelkezik a legnagyobb kitettséggel világszerte a nagy amerikai bankok közül. Az utóbbi időben kilépett több kevésbé jövedelmező tevékenységből, átstrukturálta az adminisztrációt és elbocsátásokra is sor került.

Magyarországon az Erste Bank, Csehországban a Raiffeisen bank vásárolta meg a Citibank lakossági és hitelkártya üzletágait. A Citi Magyarországon továbbra is kiszolgálja vállalati és intézményi ügyfeleit.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK