Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az euró árfolyama szerdán a megszokottnál jóval erősebb forgalom mellett 245,05-247,50 forint között mozgott a bankközin. A hazai fizetőeszköz gyengülése - szemben a sávelhagyásra vonatkozó, a hétvége közeledtével egyre halkuló pletykákkal - hétfőn és kedden már megkezdődött, 14-én 245, 15-én pedig 246,30 körüli szintre kúszott fel az euró jegyzése. Ma délutánra 247 felett stabilizálódott a kurzus, fél öt előtt 247,20/30 volt az ár. A sávtámadás-forgatókönyvekre korábban is nemet mondó Kolba Miklós arról számolt be, hogy az eurót főként hazai bankok vették, részben vélhetően vállalati megbízásra. Az ING Bank üzletkötője úgy véli, a sávjátékosok stoploss-ügyletei mellett a zloty esése is a forintot gyengítette. Amennyiben a lengyel fizetőeszköz nem tud visszaerősödni - a korábbi időszak 3,9 zloty/eurós árfolyamával szemben ma 4,10-en is állt a jegyzés - tovább süllyedhet a forint, ám az eurókurzus teteje így is csak a 248-as szint lehet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!