Esett a forint: valaki már sejtette a Moody's-leminősítést?

Gyengült a forint a leminősítés nyomán, de a piacon nincs tragikus hangulat.
NAPI Online, 2008. november 7. péntek, 16:13
Fotó:

Az S&P és a Fitch után csak idő kérdése volt a Moody's lépése, így az összes nagy hitelminősítőnél egy kategóriában vagyunk - kommentálta a friss leminősítést az ING Bank devizaüzletágának vezetője. Kolba Miklós hozzátette: a piac nem is fogadta tragikusan a hírt, az euró 270 forintig szaladt el, de röviddel négy óra után már 267,50 volt az ár. A szakember egyébként igen különösnek tartja, hogy egy angol bank a Moody's bejelentése előtt egész nap eurót vásárolt forint ellenében. Egyébként a szóban forgó bank már máskor is hasonlóan furcsán viselkedett, épp mindig egy-egy Moody's-döntés előtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK