Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház üzletkötője szerint megszűnőben az elmúlt napok optimizmusa. A külföldi piacokon is enyhén negatív a hangulat, egységesen mínusz 0,3 százalék körül vannak az indexek. A forint kissé gyengült, árfolyama a 304-es ellenállási szint - a hétfői maximum - fölé ment, s már 305 fölött jár. Az, hogy a forint egy szűkülő háromszögből kitört fölfelé, akár további gyengülést is előrevetíthet, amennyiben nem érkezik napokon belül a felminősítéssel kapcsolatban hír - mondta az üzletkötő.

Az OTP-nek magas forgalom mellett gyenge napja volt. A Kúria, Kásler kontra OTP perben hozott keddi döntése valamint az, hogy őszről júniusra előrehozták a jogegységi döntést, negatívan hatott a magyar bankpapír árfolyamára, azonban részvényenként mindössze 100 forintot jelentene az árfolyamban, ha az OTP-nek utólag mindenkinek vissza kellene fizetnie a különbözetet. Sőre Balázs a bankpapírral kapcsolatban felhívta a figyelmet a 4600 forintos ellenállási szintre valamint arra, hogy az OTP szerdán már osztalék nélkül nyit, ami papíronként 57 forintot jelent.

A Kúria kedden kimondta, hogy a Kásler-ügyben érvénytelenek az árfolyamrésre vonatkozó szerződéses rendelkezések, ahelyett a Magyar Nemzeti Bank (MNB) mindenkori hivatalos árfolyamát kell alkalmazni. Wellmann György, a Kúria Polgári Kollégiumának vezetője a tárgyalás után bejelentette: a Kúria június 16-án jogegységi döntést hozhat több, devizahitellel kapcsolatos kérdésben, ez azokat a pontokat érinti majd, amelyek a 2013 decemberében közzétett, előző jogegységi határozatból kimaradtak.

Az OTP Bank a Kúria döntésére reagálva közölte: elfogadja a Kúria keddi döntését a Kásler kontra OTP perben. A döntéssel az OTP szerint egy olyan kérdés jogi megítélése tisztázódott, amelynek nincs érdemi hatása sem a konkrét ügyben fennálló hiteltartozásra, sem általában a deviza alapú hitelszerződésekre.

A Mol ára nem változott, 12 960 forintot ért, 978,7 millió forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 95 forinttal, 1,95 százalékkal 4780 forintra csökkent, forgalmuk 10,2 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 4 forinttal, 1,22 százalékkal 333 forintra erősödött, forgalma 397,8 millió forint volt.

A Richter árfolyama 62 forinttal, 1,51 százalékkal 4051 forintra esett, forgalma 1,3 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 1538,38 ponton zárt kedden, ez 7,20 pontos, 0,47 százalékos emelkedés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!