Esett az OTP, szakadt a Telekom

A BUX 0,8 százalékos gyengüléssel 22 271 ponton zárta a pénteki kereskedési napot. A forgalom nem volt jelentős, a 10 milliárd forintot sem érte el.
Ádám Viktor, NAPI, 2011. január 7. péntek, 17:08
Fotó:

A bizonytalan nemzetközi hangulatban az irányadó magyar mutató egész nap a negatív tartományban mozgott, ahogyan a kisebb papírok teljesítményét jelző BUMIX index is.

A vezető részvények a 0,8 százalékkal 44 280 forintra erősödő Richter kivételével süllyedtek. Kisebb mértékben az Egis is drágult.

A Mol 0,7 százalékkal 21 500 forintra gyengült, az egész napot a pirosban töltő OTP-papír 1,6 százalékkal 5290 forintra esett, míg a Telekom 2 százalékos veszteséggel 549 forinton zárt.

A hét eleje óta terjed a magyar részvénypiacon az a pletyka, hogy a magyar telekomadó sértheti az uniós szabályozást. Ennek hatására a Magyar Telekom árfolyama szárnyalni kezdett, ugyanakkor a Napi Gazdaság által megkérdezett elemzők egyöntetűen arra figyelmeztetnek, hogy a drágulás a jelenlegi szintekről már limitált lehet.

A nap nyertese a HybridBox volt, a részvény árfolyama több mint 16 százalékkal emelkedett. A veszteségek ugyanakkor mérsékeltek voltak, az Elmű alig érzékelhető forgalomban valamivel több mint 4 százalékot veszített jegyzéséből, az RFV viszont úgy lett olcsóbb majdnem 3 százalékkal, hogy közel 300 millió forint értékben születtek kötések a papírra.

Hűtlen kezelés vádjával vizsgálatot indított a gyergyószentmiklósi polgármester, a helyi jegyző és 12 városi tanácsos ellen a romániai korrupcióellenes ügyosztály (DNA), miután a korábbi szolgáltató, a Go SA. szakszervezete azt állítja: a városvezetés több pontban is jogszerűtlenül járt el, amikor odaítélte a város távhőszolgáltatási jogát. Kassai Ákos az RFV vezérigazgatója lapunknak adott interjúban hangsúlyozta: a vizsgálat semmilyen formában nem érinti a RFV-t és az általa kötött koncessziós szerződést.

A CIG Pannónia árfolyamát emelte a csütörtöki, kedvező adatokat tartalmazó bejelentés, amely szerint a társaság tavaly 25 milliárd forintos meghaladó díjbevételt ért el a 2009-es 12 milliárdos árbevétel után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK