A mínuszos tengerentúli zárást követően persze a BUX is a piros tartományban nyitott, majd egy sikertelen kitörési kísérlet után folytatta a lejtmenetet. A vártnál sokkal rosszabb amerikai munkaerőpiaci adatsor nyomán - amely novemberre 533 ezer nem mezőgazdasági munkahely megszűnését és a munkanélküliségi ráta 6,7 százalékra történt emelkedését jelezte - tovább szakadt a mutató, miután valósággal öntötték a piacra az OTP részvényeit.

A BUX így 12 342 pontig csúszott le, de zárásra azért javult a helyzet: a mutató 2,7 százalékos veszteséggel 12 443,86 ponton fejezte be a kereskedést.

A nap vesztese a vezető papírok között végül nem az OTP, hanem a Magyar Telekom lett, árfolyama 3,8 százalékkal a napi minimumot jelentő 560 forintos szintre zuhant. A bankpapír kora délután 2901 forintig esett, az ennél 15 forinttal magasabb záróár a csütörtökit 2,8 százalékkal múlta alul. A Molnak nagyobb, 3 százalékos bukta jutott, amivel a 9770 forintos minimumról visszapattanó olajpapír 9995 forinton zárt. A gyógyszerrészvények kisebb eséssel abszolválták a napot: a Richter 1,9 százalékkal 28 250, az Egis 1,8 százalékkal 10 460 forintra hanyatlott.

Voltak persze olyan instrumentumok is, amelyeknek ellenszélben sikerült az emelkedés: az Elmű 1,1 százalékkal 22 480, a Fotex 0,5 százalékkal 2500 forintra javított, míg a Freesoft - igaz, igen alacsony, alig több mint százdarabos forgalomban - 4,2 százalékkal 2500 forintra ugrott. Az Émász, az RFV és a Synergon 3 százalék körüli esést produkált, a TVK 4 százalékkal 2525 forintra esett. A vegyipari részvény ezzel a teljesítménnyel épp csak el tudta happolni a nap vesztese címet az érdemi forgalmú papírok között a Telekomtól.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!