Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A keddi veszteség kétszeresét hozta össze szerdán a BUX: a BÉT indexe 1,4 százalékos eséssel 21 479,33 ponton zárt. Igaz, napközben megfordult 21 180 pont alatt is, ami a záráshoz képest kétszer akkora mínuszt jelentett.

Bár úgy tűnik, a hitelintézetek az Alkotmánybíróság elé vinnék a bankadó ügyét, a piac a jelek szerint egyelőre nem hisz a sikerben. Az OTP ugyanis 1,7 százalékkal 5160 forintra esett, ami több mint ezer forinttal múlja alul a Macquarie Research által frissiben 18 százalékkal visszanyesett célárat.  A társaság egyben továbbra is úgy véli, a bankpapír felül fogja teljesíteni a piacot. Az FHB gyorsabbnak bizonyult a lejtőn, a jelzálogbank részvényei 2,2 százalékkal 1135 forintra értékelődtek le.

Az OTP-hez képest kétszeres tempóval, 3,5 százalékkal zuhant a napot még némi erősödéssel kezdő Richter árfolyama, 41 880 forintra. Az árfolyamon az a bejelentés sem segített, amely szerint a gyógyszergyártó kedden tízezer darabos sajátrészvény-vásárlást hajtott végre, 43 924 forintos átlagáron.

A Mol mindössze 0,3 százalékos gyengüléssel megúszta a szerdai kereskedést, így 19 060 forinton zárt. Az olajpapír napközben meg-megfordult a pozitív tartományban is azután, hogy horvátországi érdekeltsége, az INA gáztalálatról számolt be a két cég közös kutatási projektje kapcsán.

A vezető papírok között egyedül a Telekom tudott zárásban némi erősödést felmutatni, a 649 forintos nap végi ár 0,3 százalékkal múlta felül a keddit.

Az Egis a nagyobbik szektortárs veszteségeihez mérten mérsékelt esést produkált, 1,2 százalékkal 19 165 forintra csökkent a jegyzés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!