Móró Tamás az MTI-nek elmondta: csökkenést vár a nap elején mind a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), mind az európai piacokon, majd a görög hírek fényében lehet további esés vagy esetleg fordulat a tőzsdéken. Úgy vélte, hogy az Eurogroup ülésen (az euróövezeti pénzügyminiszterek értekezletén) nem lesz megállapodás a görögökkel, ezért elképzelhető, hogy a negatív hangulat hosszabb távon is kitart.

A befektetők a görög feszültségek miatt inkább menekülnek a kockázatosabb eszközöktől - jegyezte meg.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 26,69 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 21 720,15 ponton zárt szerdán. A Mol 415 forinttal, 2,89 százalékkal 14 765 forintra erősödött, 1,2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 101 forinttal, 1,86 százalékkal 5320 forintra csökkent, forgalmuk 6,8 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 6 forinttal, 1,47 százalékkal 403 forintra esett, forgalma 526,0 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 20 forinttal, 0,47 százalékkal 4270 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,6 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!