Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Délutánra elcsendesedett a piac - kommentálta a bankközi fejleményeit Kolba Miklós, az ING Bank üzletkötője. A nap folyamán igen szűk sávban ingadozott az euró jegyzése, 247,40 forint alá nem tudott menni az árfolyam, felül pedig a 248-as szint ismét erősnek bizonyult. Ezúttal a forint a zloty mozgását is csak ímmel-ámmal követte. A régió egyébként is nyugodtabb, mint az elmúlt napokban volt, ám a piac még volatilis - tette hozzá a szakember. A dollár jegyzése 190,50 forint körül tetőzött, negyed öt tájban 190,230/30-on állt, a vártnál rosszabb amerikai inflációs adat előtt ennél valamivel lejjebb volt. A svájci frank egysége 159,50 körül forgott, azaz 1 forinttal drágult a keddi árfolyamhoz képest. Holnap hasonló forgatókönyvre számít a trader. Ha nem történik semmi különös, kismértékben erősödhet a forint, ám ha az amerikai kötvényhozamok felfelé mozdulnak, az gyengítheti a hazai fizetőeszközt. Amennyiben az euró szignifikánsan áttöri a 248-as szintet, a következő határ 249,50-nél lehet, de előfordulhat, hogy csak a 250 állítja meg a gyengülést - véli az ING kereskedője. Ha ez a forgatókönyv valósul meg, a kamatvágási reményeknek egy időre búcsút mondhatunk - tette hozzá.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!