A hétfői 279 pontos zuhanás persze nem volt meglepő, hiszen a Jukosz-elnökének szombati letartóztása miatt, illetve a tengerentúli és nyugat-európai esések után erre lényegében számított a piac. A moszkvai tőzsde tíz százalékos eséséhez képest mi még jól jöttünk ki a mini-válságból. Az orosz RTS azonban kedden közel 5 százalékot már vissza is dolgozott, míg nálunk a BUX lényegében stagnált. A mai optimizmus is csak addig tartott, amíg meg nem érkeztek az első hírek az orosz árfolyamokról. Az RTS ugyanis megint közel 4 százalékos csökkenést mutat, miután meredek lejtőre kerültek a Jukosz-papírok. Az olajipari óriástól azt követően fordultak el ismét a befektetők, hogy napvilágot látott: távozik Alekszander Volosin, a Kreml csoportfőnöke, aki szimpatizált a Jukosz előzetes letartóztatásba helyezett vezetőjével, Mihail Hodorkovszkijjal. Sokkal kedvezőtlenebb hírt jelentett, hogy a nyomozó hatóság felkérte a bíróságot, hogy semmisítse meg a Jukoszban jelentős tulajdonnal bíró Vaszilij Saknovszkij parlamenti tagságát, amely jelenleg menedéket jelent számára az adócsalási vádakkal szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!