Hektikus és volatilis piacon veszített értékéből a hazai deviza délelőtt, az euró egysége 247 forinton tetőzött. A forintgyengülés okait egyelőre csak találgatják a piaci szereplők: pozíciózárás, profitkivét éppúgy szóba jöhet, mint az, hogy a feltörekvő piacok csak tetemes késéssel reagálnak a globális gondokra.

Tíz óra tájban az euró egységével 246,50, a dolláréval 178,20, a svájci frankéval 157,10 forinton kereskedtek - tájékoztatott az ING Bank devizaüzletágának vezetője, aki szerint a jövő héten akár a 250-es szintig is elmehet az európai fizetőeszköz.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!