Enyhe pluszban nyitott London és Párizs, a DAX viszont tíz órakor is 0,04 százalékos "mínuszban" volt. A FTSE 0,1 a CAC-40 0,2 százalékot erősödött az kerekedés első órájában, miközben a  Budapesti Értéktőzsde  0,2 százalékos csökkenéssel abszolválta  a nyitást.

Idehaza a  vezető papírok közül egyedül a Richter tudott erősödni - 0,3 százalékkal - a gyógyszergyári részvény 4803 forinton forgott. Nem változott a Mtelekom árfolyama, a tegnapi zárással megegyező 307 forinton jegyezték.

Esik viszont a Mol-OTP páros: a bankpapír 0,44 százalékos mínuszban tanyázott 4565 forinton, az olajpapír 0,56 százalékot esett, 14220 forintig.

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!