Steve Jobs szabadságra ment, hogy az egészségére koncentrálhasson, és míg a főbb stratégiai döntésekben továbbra is részt vesz, a napi ügyeket Tim Cook ügyvezető viszi - ez állt az Apple-dolgozóinak hétfőn elküldött e-mailben a MarketWatch beszámolója szerint. A nyitás előtti kereskedésben közel 4 százalékos eséssel reagáltak az Apple-részvények a Jobs egészségi állapotával kapcsolatos hírekre, a kereskedés első harmadában 2,3 százalékos mínusznál tartottak a papírok. (Hétfőn a tőzsde zárva tartott.) Bár több Wall Street-i elemző továbbra is optimistán tekint a technológiai vállalatra, kiemelve, hogy Cook és menedzsertársai Jobs korábbi betegszabadságai alatt is sikeresen vitték a céget, mások szerint aggodalomra adhat okot, hogy nem tudni, mikor térhet vissza a munkába a vezérigazgató. Steve Jobs szervezetében 2003-ben diagnosztizáltak hasnyálmirigy-rákot, ám szerencse volt a szerencsétlenségben, hogy a cégvezetőnél az egyébként gyakran halálos kór sebészetileg kezelhető formáját találták meg. Jobs 2009 januárjában is féléves szabadságra ment egészségi okokra hivatkozva - Cook ekkor már irányította a társaságot. A cégvezető májátültetésen is átesett, mielőtt még 2009 júniusában visszatért az Apple élére.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!