A részvénypiac forgalma délelőtt 2,1 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

A Mol 4 forinttal, 0,13 százalékkal 2974 forintra erősödött.

Az OTP-részvények ára 40 forinttal, 0,38 százalékkal 10 580 forintra csökkent.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 462 forintot ért.

A Richter-papírok árfolyama 47 forinttal, 0,69 százalékkal 6780 forintra esett.

A kereskedés előtt alacsony forgalom mellett csekély emelkedésre számít Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője. A szakértő szerint a piaci hangulatra világszerte kedvezőtlenül hatott a katalóniai választások végeredménye, de a BÉT forgalmára ez várhatóan nem lesz hatással - írta az MTI.

A kép forrása: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!