A BUX 11.30-kor 26 228,68 ponton állt, ami a legutóbbi, keddi záró értékéhez képest 0,75 százalékos csökkenés. A részvénypiac forgalma délelőtt 2,6 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest.

A Mol 160 forinttal, 0,96 százalékkal 16 535 forintra csökkent.

Az OTP-részvények ára 34 forinttal, 0,54 százalékkal 6285 forintra esett.

A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,69 százalékkal 434 forintra gyengült.

A Richter-papírok árfolyama 48 forinttal, 0,84 százalékkal 5680 forintra csökkent.

Az elemzők előzetesen a kedvezőtlen nemzetközi hangulat miatt csökkenésre számítottak.

A negatív üzleti hírek érkeztek, tovább gyengült az angol font, néhány brit ingatlanalap pedig felfüggesztette a kifizetéseket a megindult, nagy összegű pénzkivonás miatt - mondta Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek. A kedvezőtlen légkör a magyar piacra is hatással lesz, a befektetők valószínűleg kivárnak, a szakértő kisebb csökkenésre számít szerdán a hazai tőzsdén.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szintén kiemelte, hogy ismét kockázatcsökkentő üzemmódba kapcsoltak a befektetők kedden, miután a Bank of England jelezte, hogy a Brexit negatív hatásai már észlelhetők.

Eséssel nyitott Európa

Ismét visszatért a félelem a piacokra, a befektetők elkezdtek megint aggódni az EU jövője miatt, ami a brit fontot 3 évtizedes mélypontra lökte. Lényegében az összes kockázatos eszköztől szabadulnak a befektetők, az európai tőzsde ma reggel megint padlóra került - írja a Portfolio.hu.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!