A magyarországi ünnep miatti szűk likviditás közepette - amikor is kis tételekkel is el lehet mozdítani érdemben az árakat - 296,50 forint környékén tetőzött péntek késő délelőtt az euró jegyzése, háromnegyed 12-kor 296,26 forinton állt a kurzus. Ez azt jelenti, hogy az árfolyam kitört az utóbbi napokat jellemző 293-295 közötti sávból, ami amiatt következhetett be, hogy az euró is látványosan gyengült a dollárhoz képest, a keresztárfolyam immár 1,3526 környékén jár a tegnapi 1,37 feletti szintek után.

Az eurót azok a várakozások küldték lejtőre, amelyek szerint az eurózóna lassuló inflációja kamatcsökkenésre ösztönözheti az ECB-t a jövő heti kamatdöntő ülésen.

Az euró a svájci frankkal szemben is gyengült, a keresztárfolyam az 1,2360 feletti régiókból 1,23-ra esett, ami - a forint gyengülésével együtt - azt eredményezte, hogy az alpesi deviza egysége 241 forint fölé emelkedett délre. Ekkor a dollárt 219,25-ön jegyezték a tegnapi 214 körüli szintek után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!