Esik a kávé ára, de jöhet a fordulat

Sokat esett a kávé ára az elmúlt időszakban, azonban a túlzott pesszimizmus miatt akár jöhet az emelkedés is.
Deák Bálint, 2012. szeptember 4. kedd, 15:32
Fotó: Napi.hu

A nyári esős időjárásnak köszönhetően megnövekedett a shortállomány a kávéra az árupiacokon - hívja fel a figyelmet Vetter Péter, a Solar Capital Zrt. elemzője. Ennek köszönhető, hogy jelenleg 167 dollárcent környékén található a kávé árfolyama, míg július közepén még 190 dollárcenten kereskedtek a termékkel. Az árak esésére azért játszanak sokan, mert a dél-amerikai kávétermesztő országokban igen jó termést várnak az elemzők. A shortállomány azonban lassan extrém pesszimizmusról árulkodik,így ennek alapján már érdemes óvatosabbnak lenni, ez ugyanis sokszor egy emelkedést vetíthet előre.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK