Esik a Mol és az OTP

Álmosan indul a hét a magyar tőzsdén.
MTI-Eco, 2016. augusztus 29. hétfő, 11:46
Fotó: Napi.hu

A BUX 11.30-kor 27 721,07 ponton állt, ami a legutóbbi, pénteki záró értékéhez képest 12,70 pontos, 0,05 százalékos csökkenés. A részvénypiac forgalma délelőtt 0,4 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen változtak a pénteki záráshoz képest.

A Mol 45 forinttal, 0,26 százalékkal 17 235 forintra csökkent.

Az OTP-részvények ára 14 forinttal, 0,19 százalékkal 7190 forintra esett.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott 435 forintot ért.

A Richter-papírok árfolyama 22 forinttal, 0,40 százalékkal 5588 forintra erősödött.

Alacsony forgalmú napra számítottak az MTI-nek nyilatkozó elemzők. Angliában nincs kereskedés, és lényeges makroadatok sem várhatók - mondta Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank üzletkötője.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint a brit tőzsde zárva tartása miatt szintén alacsony forgalom várható, de pozitív tartományban indulhat a kereskedés Európában. Szeptember 1-én lépnek életbe az MSCI negyedéves átrendezésének megfelelő indexsúlyok, addig várhatóan viszonylag kevés magyar impulzus befolyásolja a kereskedést.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK