Esik Budapest

A BUX 11.30-kor 38 866,98 ponton állt, ami a keddi záró értékéhez képest 0,7 százalékos csökkenést jelent.
Domokos Erika, 2017. november 15. szerda, 11:47
Fotó: Napi.hu

A részvénypiac forgalma délelőtt 7,0 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest - írja az MTI.

A Mol árfolyama 42 forinttal, 1,33 százalékkal 3110 forintra csökkent.

Az OTP-részvények ára 65 forinttal, 0,64 százalékkal 10 035 forintra esett.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 473 forintot ért a papír.

A Richter-papírok árfolyama sem változott, 6910 forintot ért.

Az MTI-nek nyilatkozó elemzők a piacnyitás előtt előzetesen csökkenést vártak. Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: negatív hangulatban indulhat az európai kereskedés, ami a magyar részvényindexre is hatással lehet, a blue chipek esetében esésre lehet számítani.

Az ázsiai piacok nagyobb mértékben estek a hajnali kereskedésben, és várhatóan az európai börzék is kisebb mínuszban nyitnak - mondta Kiss Nicholas, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője. A kedvezőtlen nemzetközi hangulat a vezető részvények közül az OTP-t befolyásolhatja a legnagyobb mértékben, de az utóbbi napokban gyengélkedő Mol-papírokra is hatással lehet. A két részvény negatív teljesítménye elég lenne ahhoz, hogy a BUX-indexet is nyomás alá helyezze, és folytatódjon a korrekció.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hedviga, 2017.11.15 12:01

....mivel itt nincsenek meg a long alapok ellentettjei, ahol az eséssel is lehetne keresni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

hedviga, 2017.11.15 12:00

Nemcsak Budapest esik, hanem minden. Érdemes óvatosnak lenni. A mai napon sok magyar blue chipnél eldől, hogy letörik-e az emelkedő trendet. Azért az is nagyon szomorú ebben az országban, hogy a Hozamplazan nem lehet megkapni a befektetési alapok ellentettjeit, ahol az esésnél is ugyanúgy lehet keresni. A forintosított alapokat nem fedezik a deviza árfolyamváltozásokkal szemben. Irigylem a szlovákokat, mert nekik eurójuk van. A magyar kisbefektető, pedig nézhet, mint a moziban. Az euro az usd-vel szemben mozog a világpiacon, nálunk pedig a forinttal szemben együtt mozog a két árfolyam, vagyis a kisbefektető csak veszíteni fog, mivel 2014-ben, amikor a befektetési alapokba vitték az emberek a pénzüket, hirtelen felrántották az usd árfolyamát is. Megindulnak Magyarországon is a kamatok felfelé, nem érdemes befektetési alapot venni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html