A hajszálnyi pluszt hozó nyitást követően 19 ezer pont közelébe esett vissza a BÉT indexe, bő egy órával a start után 0,7 százalékos veszteséggel 19 053 ponton állt a BUX.

A mutatót a 0,2 százalékkal 575 forintra erősödő Telekom kivételével minden blue chip gyengítette: a Mol 0,8 százalékkal 18 850, az OTP 0,9 százalékkal 3940 forintra süllyedt. Nem álltak jól a gyógyszerpapírok sem: a Richter 0,7 százalékkal 37 900 forintra gyengült, az Egis pedig 3,1 százalékkal 16 200 forintra zuhant.

A gyógyszerpapírok gyenge szereplését az is indokolhatja, hogy a kormány - amint arról tegnap beszámoltunk - a gyógyszerkassza további megvágását tervezi. Egy neve elhallgatását kérő bróker szerint ugyanakkor nem erről van szó: nem valószínű, hogy a befektetők ilyen gyorsan beárazták volna a még nem is ismert nagyságú megszorítást, ráadásul az általában gyorsabban reagáló devizapiacot is hidegen hagyta egy olyan jelentős hír, mint a kohéziós alapok esetleges felfüggesztése. Sokkal inkább arról lehet szó - tette hozzá -, hogy a gyorsjelentések előtt felépült pozíciók erodálódása zajlik. Az Egisből például sokan vásároltak be 17 ezer forint körüli árfolyamon a további drágulásban bízva, de azután, hogy ezek a remények nem teljesültek, fokozatosan szállnak ki a papírból.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!