Esőre áll Európa

Az amerikai lassulásról szóló hírek, valamint a rosszul szereplő kiskercégek húzzák lefelé csütörtök délelőtt az európai tőzsdéket.
NAPI, 2010. szeptember 9. csütörtök, 10:16
Fotó:

Gyenge mínuszokkal kezdték a csütörtököt a fontosabb európai tőzsdeindexek: a francia CAC-40 0,4, a brit FTSE-100 0,1, a német DAX 0,3 százalékos csökkenéssel nyitott. Az Európa-szerte rosszul teljesítő kereskedelmi cégek, valamint a tegnap esti, az amerikai gazdaság lassulását jelző Fed-közlés mozgatta reggel a piacokat.

Franciaországban az AXA biztosító papírjai vezetik az esést, 2,8 százalékos mínusszal, Nagy Britanniában pedig a kiskercégek álltak a csökkenés élére, 1 és 3 százalék közötti mínuszokat produkálva. Németországban sem muzsikálnak a jól a kereskedelmi cégek papírjai, a Metro részvényei 0,1 százalékos mínuszban álltak délelőtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK