A Nikkei 1,99 százalékkal 15 464,58 pontra, a szélesebb merítésű Topix 1,47 százalékkal 1602,21 pontra esett vissza szerdán. A Nikkei idén csupán kétszer zuhant ennél nagyobbat. A nap vesztesei az acélgyártók voltak, amelyeknek részvényárfolyama 3-4 százalékot zuhant, miután a Goldman Sachs eladásra javasolta a szektor részvényeit. Nem szerepeltek sokkal jobban az elektronikai óriáscégek és a bankok sem: a Sony kurzusa 2,4, a Mizuho Financial Groupé 1,8 százalékkal csökkent. A jegybank által számított tankan üzleti bizalmi index értéke elmaradt a várakozásoktól, ami a befektetők egy részét eladásra késztette. Hasonló eredménnyel zárt a szöuli tőzsde is: a Kospi 0,2 százalékkal, 1334,27 pontra csökkent; ebből a Samsung Electronics 1,5 százalékos eséssel vette ki részét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!