A Dow Jones 28,02 ponttal 11 025,51 pontra, a Standard & Poor's 500-as indexe 2,10 ponttal 1289,14 pontra, a Nasdaq Composite 3,53 ponttal 2311,11 pontra csökkent. A kincstárjegyek hozamának várható emelkedése miatt több befektető eladta banki részvényeit, a Citibank részvényárfolyama emiatt 1 százalékkal csökkent. A nap másik nagy vesztese a Procter & Gamble volt, amely a napot 0,6 százalékos csökkenéssel zárta. Az olaj drágulása szokásos forgatókönyv szerint csak az olajiparban érdekelt cégek részvényein segített, a piac egészére negatívan hatott: a ConocoPhillips kurzusa 1,6, az Exxon Mobilé 1 százalékkal emelkedett. A legnagyobb amerikai kiskereskedelmi cégek többségének gyenge februári teljesítménye sem lelkesítette fel a befektetőket.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!