Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A hétfői, inkább csak jelzésszerű gyengülés után kedden határozott lejtmenetbe váltottak a vezető New York-i részvényindexek. A befektetők rosszkedvét a hitelpiaci gondok tovagyűrűzése mellett a Wal-Mart kiskereskedelmi óriás csalódást keltő gyorsjelentése és prognózisa is fokozta, miközben a Home Depot barkácsáruház-lánc a gyengébb amerikai lakóingatlan-piacot okolta eredményének csökkenéséért. Nem volt jobb a helyzet Nyugat-Európában sem, bár a mutatók zárásra azért elmozdultak napközbeni mélypontjukról, így az FTSE-100 1,2 százalékkal 6143,50, a DAX 0,7 százalékkal 7425,07, a CAC-40 pedig 1,6 százalékkal 5478,66 pontra süllyedt. Londonban a Royal Bank of Scotland is a vesztes oldalra került, egyrészt a pénzügyi szektort érintő általános bizalmatlanság, másrészt amiatt, mert a társaság által vezetett konzorcium közölte, hogy a felvásárolni szándékozott ABN Amróban 3,25 százalékos részesedést szerzett, s további vételekre készül. A Scottish & Newcastle sörgyártó papírjai azonban széllel szemben drágultak, a hírek szerint ugyanis a dán Carlsberg tőzsdei vételekkel készíti elő a terepet a felvásárlási ajánlathoz. Frankfurtban a legnagyobb veszteségeket részben a pénzügyi szektor képviselői szenvedték el, miközben az autógyártók szerényebb, az MAN és a ThyssenKrupp papírjai pedig 2 százalék körüli többlettel zártak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!