A vezető részvények a Richter kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest. Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank üzletkötője szerint a magyar piac a negatív nemzetközi hangulattal összhangban mintegy fél százalékos mínuszban zárt közepes forgalom mellett. Az üzletkötő szerint inkább a forint piaca volt érdekes, a nemzeti fizetőeszköz a reggeli 310 eleji szintről 312 környékéig gyengült az euróval szemben, majd jó másfél forintot vissza is erősödött az utolsó egy-két órában.

Hajnalban a vártnál gyengébb kínai külkereskedelmi adatot publikáltak, ami negatívan befolyásolta a részvénypiaci hangulatot, valamennyi fontosabb európai index eséssel reagált. Csökkenéssel nyitottak a New York-i tőzsdén is a főbb indexek, a kínai külkereskedelmi adatok még inkább elkedvetlenítették a világgazdasági növekedés lassulása miatt aggódó befektetőket.

A Mol 1,1 százalékkal 13 195 forintra csökkent, 1,5 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények 0,7 százalékkal 5708 forintra estek, forgalmuk 3,7 milliárd forintot tett ki.
A Magyar Telekom 0,8 százalékkal 396 forintra gyengült, forgalma 148,8 millió forint volt. A Richter 0,2 százalékkal 4590 forintra erősödött, forgalma 1,2 milliárd forint volt.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!