Míg Londonban mindössze valamivel több mint 1 százalékot veszített előző napi záróértékéből az FTSE 100 index, addig Párizsban több mint 2, Frankfurtban pedig közel 3 és fél százalékkal esett az irányadó mutató. Az összeurópai Stoxx 600 közel 2 százalékkal 235,09 pontig ereszkedett; ilyen mélységekben legutóbb tavaly decemberben állt a mutató.

A befektetőket a várakozásoknak megfelelő gyenge eurózónás munkanélküliségi és feldolgozóipari adatok mellett a tengerentúlról érkező munkanélküliségi számokból sem meríthettek bátorítást, de Kínából is a gazdaság lassulására utaló számok érkeztek.

A szektorok között az olajcégek papírjai a legnagyobb vesztesek között voltak, de az autógyártók mellett a gyógyszercégek sem szerepeltek túlságosan fényesen.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!