Esős napot zárt Európa

Meredeken estek hétfőn a jelentősebb nyugat-európai tőzsdeindexek.
NAPI, 2011. október 31. hétfő, 18:43
Fotó: Napi.hu

A londoni Footsie megközelítőleg 3, a frankfurti DAX és a párizsi CAC 40 index pedig több mint 3 százalékot veszített pénteki zárószintjeiből.

A múlt heti eredmények ellenére az eurózónás szuverén adósságválság továbbra is biztosít aggódni valót a befektetőknek, akik elsősorban a részletek hiánya miatt lehetnek nyugtalanok.

Az újabb adatok pedig alátámasztják a félelmek jogosságát, a vártnál vérszegényebb német exportteljesítményről és a harmadik negyedben stagnáló spanyol GDP-ről szóló jelentés nem javította érdemben a hangulatot.

A szektorok között a pénzintézetek a legnagyobb vesztesek között voltak a hét első napján, de kiemelhető a Vestas dán szélerőműgyártó is, amelynek árfolyama egy vasárnap esti profit-warning hatására is kétszámjegyű százalékos zuhanást szenvedett el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK