Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az FTSE-100 és a Dax 0,4, a CAC-40 0,6 százalékot esett, a Stoxx Europe 600 indexe 0,1 százalékos mínuszban zárt. Az olasz FTSE MIB 0,9, a spanyol IBEX-35 0,3 százalékkal zárt a pénteki zárószintje alatt.

A piacot főleg az olajár csökkenése és egy kedvezőtlen kínai makroadat nyomta le: a hivatalos kínai feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index januárban az előző havi 49,7 pontról 49,4 pontra, 2012 augusztusa óta a legalacsonyabbra esett.

Ewald Nowotny, az osztrák központi bank elnöke, az Európai Központi Bank (ECB) kormányzótanácsának tagja a hétfői budapesti Lámfalussy-emlékkonferencián figyelmeztetett: a Kínából érkező hírek nagy aggodalomra adnak okot, és a feltörekvő térségek gazdaságainak pangása vagy hanyatlása "visszahozhatja a válságot Európába". Hasonlóan vélekedett az Európai Parlamentben Mario Draghi, az ECB elnöke is.

A tengerentúlon sem indult valami jól a hét. A Wall Street-i indexeknek még adott egy pofont a feldolgozóipari ISM index is, amely az ágazat zsugorodását jelezte. Az európai tőzsdezárást követően valamelyest sikerült a kereskedés eleji veszteségeket ledolgozni, de még mindig a pénteki zárószint alatt jártak a mutatók. A Dow 0,5, a Nasdaq 0,3, az S&P 500 0,4 százalékos mínuszban állt közép-európai idő szerint este negyed 9 körül.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!