A BUX index a kereskedés első órájának végén egy százalék körüli mínuszban ingadozik, követve a kedvezőtlen nemzetközi hangulatot. A mutatónak egyelőre a 17 000 pontos érték jelentette a támaszt, 10 perccel tíz óra után 17 065 ponton állt. Az OTP vezet a lejtmenetet, a bankpapír árfolyam másfél százalékos leértékelődést követően 3480 forinton jár. A Mol is igyekszik kivenni részét a korrekcióból, az olajipari részvény 1,3 százalékkal lett olcsóbb, 15 990 forinton születtek rá a legutóbbi kötések. A Magyar Telekom 0,7 százalékkal lett olcsóbb, 448 forint, a Richter stagnál, 36 580 forint, az Egis fél százalékkal, 14 590 forintra drágult.

Nagyot esett az E-Star a ma reggeli bejelentést követően, amely szerint a társaság felfüggeszti szolgáltatásait Lázár János hátországának, a papír árfolyama 4,7 százalékkal zuhant, 1570 forintra. De lefelé mozdult el az FHB kurzusa is, a kisebbik bankpapírért mindössze  492 forintot adnak, ez 3,3 százalékkal múlja alul a pénteki záróárfolyamot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!